Erbaa Ziraat Odası

Vatan Hürriyet Ekmek

ZOBİS
ZOBİS
Erbaa Ziraat Odası > Haberler > ORGANİK TARLA BİTKİLERİ ÜRETİCİLERİ BİRLİĞİ KURULUŞ GENEL KURUL TOPLANTISI YAPILDI.

ORGANİK TARLA BİTKİLERİ ÜRETİCİLERİ BİRLİĞİ KURULUŞ GENEL KURUL TOPLANTISI YAPILDI.

09.02.2015 Salı Organik Tarla Bitkileri Üreticileri Birliği Genel Kurul tolantısı yapıldı.
Erbaa Organik Tarla Bitkileri Üreticileri Birliği kuruluş genel kurul toplantısı 09.02.2016 tarihinde Erbaa Ziraat Odası Başkanlığı toplantı salonunda yapıldı.
      Toplantıya katılan Organik Tarla Bitkileri Üreticileri Birliği Başkanı Arif Yılmaz KÖKSAL üyelere şöyle seslendi:'' Erbaa Organik Tarla Bitkileri Üreticileri Birliğimizin kuruluş çalışmaları organik tarım yapan 16 kurucu üyenin teşebbüsü ile başlamış şu an için 27 kayıtlı üyemiz le birlikte 198 üreticiye hizmet vermekteyiz. İlçemizde ÇATAK projesi 2013 yılında Çamdibi ve Pınarbeyli köylerinde Organik tarım kategorisinde başlamış olup üreticiler ile sertifikasyon kuruluşu arasında müteşebbis ihtiyacı olduğundan 2013 yılında Erbaa Ziraat Odası bu görevi üstlenerek 62 kişiye hizmet vermiş 2014 yılında Doğanyurt,Ayan Gümüşalan köyleri müracaat da bulunduğundan Birlik kurularak 159 üreticiye hizmet verilmiş,2015 yılında yaylalı köyümüzün de müracaatıyla 198 üreticiyle ORSER kontrol ve Sertifikasyon ltd. şti. arasında müteşebbis olarak sözleşme yapılmıştır. 2015 yılı haziran ayında ORSER kontrol sertifikasyon kuruluşunun 6 köyümüzde yapmış olduğu denetlemeler sonucunda Erbaa Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğümüzün çalışmaları neticesinde 2015 yılı için 198 üreticimize 5997 dekar alan için 809.662.00 TL destek gelmiş gelen desteklemelerden % 4 devlet stopaj kesintisi dekar başı 10.6 TL de birliğimiz faaliyetleri ve sertifikasyon kuruluşu giderleri için kesinti yapılmış geri kalan dekar başı 119 00 TL hesabıyla üreticilerimiz aktarılmıştır. Üreticilerimizin sorunları ile birebir ilgilenip organik tarım hakkında toplantılar yapılmış ihtiyaçları olan üreticilerimize organik gübreler temin edilmekte ve organik üretim yapan üreticilerimize organik pazarlar aranmaktadır. 2016 yılı çalışma raporu olarak; 1- Birliğimiz büro faaliyetlerini ziraat odası başkanlığı bünyesinde devam ettirecek olup,ziraat odası ile bir protokol yapılıp elektrik su ve doğalgaz faturaları ödemelerinde katkıda bulunacağız. 2-Üyelerimiz ve hizmet verdiğimiz üreticilerimizin çatak projesi kapsamında organik tarım faaliyetleri ve desteklemelerden faydalanmaları için gerekli evrakları tanzim ettireceğiz. 3-Çatak projesinden faydalanan mevcut köylerdeki üreticilerimizi çatak desteği bitmiş olsada organik üretim yaparak daha kaliteli ve sağlıklı ürün yetiştirerek organik pazarlara girmek için çalışmalar yapacağız.. 4-Birlik üyelerimizin ihtiyaçları olan organik ilaç ve gübrelerini temin edeceğiz. 5-Sertifikasyon kuruluşu ile çiftçilerimiz arasında ilişkileri düzenleyip hiçbir üreticimizin mağdur olmamasını sağlayacağız.
    Genel kurulun üreticilerimize birliğimize hayırlı ve uğurlu hepinize saygılarımı sunarım''dedi.
    Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı temsilcilerinden Dinçer Gözüpek ve Ali YÜCEL'in de katılıp rapor tuttuğu toplantı birlik için söylenen iyi dilekler ile son buldu.